top of page

Het voeren van een sollicitatiegesprek: Hoe je je voorbereidt en het beste van jezelf laat zien

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, is het voeren van een sollicitatiegesprek een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Het kan spannend zijn, vooral als je er weinig ervaring mee hebt. Daarom geven we graag enkele tips om je te helpen het beste uit je sollicitatiegesprek te halen.


  1. Voorbereiding is key: Zoek informatie op over de functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert en maak een lijst met vragen die je kunt stellen tijdens het gesprek. Bekijk ook je cv en sollicitatiebrief en zorg ervoor dat je deze goed kent. Probeer te achterhalen wat het bedrijf zoekt in een werknemer en hoe jij hieraan kunt voldoen.

  2. Maak een goede indruk: Zorg ervoor dat je op tijd bent en dat je professioneel gekleed bent. Maak oogcontact, glimlach en geef een stevige hand. Probeer rustig en duidelijk te spreken en vermijd het gebruik van informeel taalgebruik.

  3. Luister actief: Probeer actief te luisteren naar wat de werkgever zegt en stel vragen om meer te weten te komen over de functie en het bedrijf. Laat zien dat je geïnteresseerd bent en dat je goed kunt communiceren.

  4. Verwoord je vaardigheden en ervaringen op een relevante manier: Probeer je vaardigheden en ervaringen te verwoorden op een manier die aansluit bij wat het bedrijf zoekt in een werknemer. Geef specifieke voorbeelden van hoe je deze vaardigheden in het verleden hebt toegepast en wat je hebt bereikt.

  5. Stel de juiste vragen: Probeer de juiste balans te vinden tussen het stellen van vragen en het geven van informatie. Stel vragen die laten zien dat je geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf, maar vermijd het stellen van vragen waarvan het antwoord al duidelijk is of die te persoonlijk zijn.

Ik hoop dat deze tips je helpen om het beste uit je sollicitatiegesprek te halen!

Als je hulp nodig hebt bij het voorbereiden op een sollicitatiegesprek of als je advies wilt over hoe je je carrière verder kunt ontwikkelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

Wij staan altijd klaar om je te helpen.


45 weergaven

Comments


bottom of page